Psych & co

Over mij

Mijn droom was mensen een “beetje hulp voor onderweg” bieden in een eigen intieme, nuchtere praktijk. In september 2013 heb ik die stap gezet. Ik wilde een plek creëren waar volop persoonlijke aandacht, betrokkenheid en tijd is voor jou. Omdat ik weet hoeveel moed het vergt om hulp te vragen. Volgens mij zijn aandacht en betrokkenheid toverwoorden wanneer het gaat om hulpverlening. Ik vind een persoonlijke benadering dan ook erg belangrijk.

Wat houdt die persoonlijke benadering precies in?

In mijn praktijk bied ik graag een veilige plek, zonder oordelen en met onvoorwaardelijk luisteren. Ik geef je daarbij erkenning voor jou verhaal.

Ik ben bereid naast je te zitten, in plaats van tegenover je; en jouw probleem voor ons te leggen zodat we het eens goed onder de loep kunnen nemen, samen.

Afhankelijk van je probleem gaan we een doel opstellen; en zoeken we naar verschillende wegen om dat doel te bereiken.

Samen werken we aan je zelfvertrouwen, opdat je op eigen kracht in beweging durft te komen; op weg naar dat doel.

Bij tegenslag leer ik je flexibel en creatief te zijn; en  naar een andere weg te zoeken.

Door de juiste vragen te stellen, ben ik van mening dat je tot andere inzichten kan komen. Ik heb hierbij oog voor je sterke punten en hoe je die kunt gebruiken om je zwakke punten aan te pakken.

Ik zal altijd mijn best doen de behandeling op jou af te stemmen en volg hierin geen vast protocol. Natuurlijk maak ik wel gebruik van verschillende methoden en technieken. Voor meer uitleg over hoe ik te werk ga in een behandelingstraject en welke  methoden en technieken ik hanteer, zie de kop Werkwijze.

Mijn achtergrond:

schuinBewerkt+nik-3

Ik, Noortje Poelstra (1978), woon samen met mijn vriend en onze prachtige dochter. Ik ben geboren en getogen in Groningen. Enkele jaren geleden zijn we verhuisd van de stad naar het platteland. Ik wandel veel en ben, zodra er wat tijd is, aan het werk in onze tuin.

Ik heb de studie Psychologie gevolgd aan de Universiteit in Groningen. Zowel de richting klinische als de nevenrichting neurobiopsychologie. Na mijn studie heb ik als coach, trainer en psycholoog  ervaring opgedaan met jongvolwassenen en volwassenen. Twee motto’s neem ik mee in mijn werk:

De rol van hoop bij gezondheid en welbevinden is volgens mij onmisbaar. Hoop is een nog onaangeroerde bron van kracht en genezing!

”Continu kleine- en eenvoudige stappen zetten is de methode om verandering aan te brengen in menselijk handelen.” Robert Mauer, de kunst van Kaizen